torsdag

Det store gullegget

Det store gullegget er lagt når en blir tatt med mangfoldige kilo kokain under armen i Bolivia. Skal en drive kriminell virksomhet i utlandet er det viktig å tenke på hvilke land som har en utvekslingsavtale med Norge, det kan jo virke som om to norske herremenn i Kongo smertelig får erfare det samme som Stina B. Hagen; at de forblir i et utlandsk fengsel.

Det kan være vanskelig å vite noe sikkert om skyldspørsmålet både i begge disse sakene ettersom det er noe med konteksten her som er mildt sagt utrygt. Bolivia er det fattigste landet i Sør-Amerika med sine lange diktaturtradisjoner før demokratiet entret scena i 1982. Dette er et land, som i tillegg til massiv fattigdom, også er belemra med sosial uro og mengder av narkotikaproduksjon. Fattigdom, sosial uro og narkotia blir en noe uheldig triade som straks sender tankerekkene straks avgårde mot ordet korrupsjon. Så tipset til alle reiselystne mindreårige må være å holde seg langt unna land med fattigdom og narkotika, og heller ta en tur til Sverige med campingvogna. Langt tryggere.

Stina B. Hagen er ung, altfor ung til å kaste bort 13 år i et boliviansk fengsel. Strengt tatt er hun vel også en smule ung til å få barn i et Sør-Amerikansk fengsel med en sør-amerikansk mann, men jeg ser for meg at det kan være ensomt som norsk på et slikt sted - og at forklaringa på graviditeten kanskje har en kime der. Forsvareren hennes, Frode Sulland, hadde en noe merkelig kommentar til VG Nett da fødselen vel overstått. Han "ønsket mor og barn lykke til". Er ikke det en litt rar kommentar  med tanke på omstendighetene? Lykke til med hva da?? Å oppdra et barn i et boliviansk fengsel i 13 år?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...