torsdag

En lang dags ferd mot natt


Da jeg var barn, så var Riksteatret ensbetydende med snåle oppsetninger med orange paraplyer og strømbrudd. Ved en anledning satt hele trinnet inne i skolens gymsal mens en trinn mann lirte av seg en søvndyssende monolog mens han av og til slo i en liten gong-gong. Han var kledt i brunt og holdt på å gå opp i røyk da 3/4 av elevmassen enten glodde i taket eller ned i golvet.
Men til min store glede ser jeg at Riksteatret har bevega seg i langt mer hyggelig retning med sine oppsetninger. "En lang dags ferd mot natt" har ei rolleliste som en bbli svett på ryggen av; Bjørn Sundquist, Liv Ullmann, Pål Sverre Valheim Hagen (en ung skuespiller med et langt og klønete navn, men spiller fletta av de fleste) og Ander Baasmo Christiansen samt en viss Stein Winge ved regi-spakene. Det er omtrent uungåelig at dette skal bli dårlig teater, disse går ikke inn i et prosjekt uten virkelig å ha tru på det. Og resultatet er ifølge anmelderne strålende når de skal kaste terninger; VG har trukket fram 6'ern allerede.

Så nå står det egentlig bare igjen å finne ut når denne gjengen dukker opp et sted i området her. Noen som vil være med?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...