søndag

Normally normal

Da Ane Dahl Torp ikke fikk forlenga kontrakt med Det Norske Teatret, så var det et par som klødde seg litt i hue av den avgjørelsen. Nå er Torp noe av det beste i sin sjanger (neddopa dame på utsida av samfunnet), men det er muligens noe snevert for et teater som satser bredde. Ta for eksempel Charlotte Frogner; dyktig skuespillerinne, dyktig sangerinne samt talent for komediens lunefulle stil. Snakk om å ha et bein i hver leir!  Og med hyppig satsing på musikaler, så forstår jeg teatersjefens bestemmelse om å satse på skuespillere med evne til å synge et par reine toner.

Next to Normal er en musikal fra beste Broadway og handler om ei dame med bipolar lidelse. Ledende musikal-dronning, Heidi G. Broch,  er tilbake etter et lite opphold på Folketeatret -  og jeg gleder meg stort til å se henne som noe anna enn Hellasbeboende og febrilsk eks-kjærestebekjempende dame i Mamma Mia. Fra lettbeint musikaldrama skal hun over i den litt tyngre materien som omfatter pillemisbruk, løgner og virkelighetsflukt. Det trur jeg er oppskrifta på en en suksess - og VGs anmelder strør om seg med superlativer allerede.

Dama er forøvrig godt skolert for rolla med sine to år på LIPA i Liverpool og deretter tre år på teaterhøgskolen . Det tyder på mye studielån.

2 kommentarer:

  1. HAR så lyst å se den musikalen..virkelig..

    SvarSlett
  2. Med Svein Sturla så er det dømt til å bli bra!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...